Tattoo
Tattoo laten verwijderen

Tattoo laten verwijderen

Een tattoo laten verwijderen kan tegenwoordig bij verschillende tattoo shops, het is wel belangrijk dat jij een ervaren huid therapeut jouw tattoo laat verwijderen. Wil jij jouw tattoo laten verwijderen omdat je spijt hebt van je tattoo? Of ben je toe aan een nieuwe tattoo en moet de oude eraf? Het is allemaal mogelijk tegenwoordig. Er zijn verschillende methoden om een tattoo te verwijderen, denk hierbij aan:

  • laserbehandeling
  • cryotherapie (bevriezing)
  • chemische peeling
  • cover up tattoo

Voor iedere methodes geldt dat het verstandig is om dit door een professional te laten uitvoeren. Een tattoo verwijderen is namelijk niet zo simpel als het lijkt en je wilt natuurlijk niet met een litteken of andere huidproblemen achterblijven.

Laserbehandeling

Bij een laserbehandeling wordt de tattoo met een speciale laserlamp behandeld. De kleuren van de tattoo worden door de laser in lichtgevende deeltjes (fotonen) omgezet en door het lichaam afgevoerd. Hoe donkerder de kleur, hoe meer fotonen je nodig hebt om de tattoo kleurloos te maken. Een laserbehandeling is pijnlijk en duurt ongeveer 30 minuten per behandeling.

Bij cryotherapie wordt de tattoo met vloeibare stikstof behandeld. Bij deze methode wordt de bovenste huidlaag met tatoeage verbrand, waarna een nieuwe laag aangemaakt kan worden. Deze methode is minder pijnlijk dan een laserbehandeling, maar duurt langer.

Bij een chemische peeling wordt er een oplossing op de tattoo aangebracht die de bovenste huidlaag wegneemt. Deze methode is pijnlijk en kan leiden tot littekens.

Een tattoo laten verwijderen kan met een cover up tattoo. Een cover up tattoo is een nieuwe tattoo die over de oude tatoeage gezet wordt. Dit is even gevoelig als het zetten van een andere tattoo. Als het ware heb je nu ook een nieuwe tattoo die de oude camoufleert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *