Tattoo
Wat is een piercing retainer?

Wat is een piercing retainer?

Hoe mooi je piercings ook zijn, soms kan het toch gebeuren dat je tijdelijk geen sieraad kunt dragen. Bijvoorbeeld vanwege je werk, waar piercings niet zichtbaar mogen zijn. Of misschien heb je een ziekenhuisopname gepland staat waarbij piercingsieraden van metaal uit zullen moeten. Vaak is het zo dat je piercing alleen een korte tijd niet gedragen kan worden, maar het zou zonde zijn als hierdoor je piercing dicht zou groeien. Een piercing retainer kan dan uitkomst bieden!

Het dicht laten groeien van diverse piercings

Het kan per piercing verschillen hoe snel je piercing dicht groeit. Het dichtgroeien van een pas gezette helix piercing bijvoorbeeld gaat meestal vrij snel. Als je helixpiercing of andere kraakbeenpiercing al wat langer zit en goed genezen is, kan dit een flinke tijd duren. Het dichtgroeien van een septumpiercing is ook vrij wisselend. Een wat oudere septumpiercing zal misschien nooit helemaal dichtgroeien, terwijl een wat jongere septumpiercing zonder al te veel problemen zal sluiten. Gelukkig zie je het gaatje van een septumpiercing over het algemeen niet zitten, dus hoef je je daar geen zorgen om te maken. Piercings die door zacht weefsel gezet zijn, hebben de grootste kans om weer helemaal dicht te groeien. Denk hier dan bijvoorbeeld aan het dichtgroeien van je tongpiercing, lippiercing, tepelpiercing of genitale piercings.

In sommige gevallen kan het zijn dat je piercing helemaal niet meer dichtgroeit en je met een behoorlijk zichtbaar gaatje blijft zitten. In zo’n geval kun je een specialist opzoeken die het gaatje met een kleine, chirurgische ingreep dicht kan maken. Je kunt hiervoor informeren bij een art of specialistische kliniek, maar er zijn ook piercing shops die je hier verder mee kunnen helpen.

Welke piercing retainers zijn er?

Er zijn diverse soorten piercingretainers. De meest voorkomende retainers lijken op de standaard piercingstaafjes, maar zijn dan gemaakt van minder opvallend materiaal, bijvoorbeeld transparant Bioplast. Met deze piercing retainer staafjes kun je bijna alle soorten piercings tijdelijk minder zichtbaar maken.

Er zijn ook speciale septum retainers die je kunt gebruiken om je septum piercing onzichtbaar te maken. Deze septum piercing retainers kunnen gemaakt zijn van glas, Bioplast maar ook een metaalsoort.

Daarnaast verschijnen er regelmatig nieuwe piercing retainers, zoals speciale retainers van silicone of hider plugs, om je opgerekte piercings minder zichtbaar te maken. Check ons aanbod piercingretainers op onze site voor onze collectie retainers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *