Tattoo
Piercings van chirurgisch staal

Piercings van chirurgisch staal

Chirurgisch staal is eigenlijk gewoon roestvast staal. Roestvast staal ken je vast ook wel als RVS of Stainless Steel, het is een legering die opgebouwd is uit meerdere materialen die samen de basis vormen voor roestvast staal. Een van deze samenstellingen van roestvast staal is 316L. De L staat hierbij voor ‘low carbon’, waardoor het staal wel zijn hardheid krijgt en houdt, maar toch nog goed te vormen is. Daarnaast bevat 316L roestvast staal meestal andere metalen zoals bijvoorbeeld chroom, nikkel, mangaan. Elk van deze metalen heeft weer andere eigenschappen in deze legering. Zo zorgt nikkel ervoor dat het staal minder snel beschadigd en zorgt chroom ervoor dat het sieraad optimaal gaat glanzen na het polijsten.

Waarom een piercing dicht laten groeien?

Je piercing dicht laten groeien kan allerlei redenen hebben. Soms komt het niet meer uit in verband met je werk, of ben je intensief gaan sporten en zitten je piercings in de weg tijdens het beoefenen van deze sport. Wat de reden dan ook mag zijn waarom je ervoor kiest om je piercings te verwijderen, het dichtgroeien vraagt vaak wat tijd en een bepaalde aanpak die per piercing kan verschillen.

De voordelen van chirurgisch staal voor sieraden

Dat chirurgisch staal zo vaak gebruikt wordt voor piercingsieraden, is natuurlijk geen toeval. Het gebruik van chirurgisch staal heeft namelijk een aantal voordelen. Allereerst is chirurgisch staal ontzettend mooi van kleur. Het is erg licht van kleur en glanst prachtig. Als je piercingsieraden van chirurgisch staal en titanium naast elkaar legt, zie je dat de stalen sieraden vaak wat lichter van kleur zijn. De glans van chirurgisch staal komt het beste tot zijn recht nadat het goed gepolijst is. Doordat er chroom in het staal verwerkt zit, ontstaat er na het polijsten een prachtige, glanzende laag die ontzettend lang mooi blijft. Deze laag is zelf in staat om zichzelf te herstellen van hele kleine beschadigingen en zorgt er ook meteen voor dat het staal zo corrosiebestendig is. Dit wordt ook wel een passivatielaag genoemd. Naast dit alles is chirurgisch staal relatief laag in prijs, zonder dat je hiervoor aan kwaliteit inlevert natuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *