Tattoo
Alles over neuspiercings!

Alles over neuspiercings!

Wat is een neuspiercing?

Een neuspiercing is een piercing die gezet is door de zijkant van je neus, net boven of door je neusvleugel. In een neuspiercing worden vaak knopjes of ringetjes gedragen. Soms worden er meerdere neuspiercings naast elkaar gedragen, of een neuspiercing aan weerszijden van de neus.

De anatomie van een Septum Clicker

Wanneer je een septum clicker in je septumpiercing draagt, ziet het er in eerste instantie uit als een gewoon, rond septumsieraad. Bekijk je deze sieraden goed van dichtbij, dan is al snel te zien dat de ringen sluiten met behulp van een slim kliksysteem. Een septum clicker bestaat uit een ronde onderkant waaraan een recht staafje met een scharniertje is bevestigd. Dit staafje is netjes afgerond, zodat je de clicker makkelijk en pijnloos in kunt doen. Als het sieraad op zijn plek zit, klik je de septum clicker (what’s in a name, right?) dicht en klaar ben je!

Hoe verzorg je een neuspiercing?

Voor de verzorging van je neuspiercing kun je zoutoplossing of een piercing zeep gebruiken. De zoutoplossing van Easypiercing (het blauwe flesje) of de milde reinigingsgel (het groene flesje) zijn hier prima geschikt voor. Je kunt ook zelf je zoutoplossing maken. Verzorg je piercings onder de douche, dat scheelt je een heleboel geknoei!

 

Je kunt er ook voor kiezen om je piercing helemaal met rust te laten en geen extra aandacht aan de verzorging te besteden. Je laat je lichaam het dan helemaal zelf regelen. Voor sommige mensen werkt deze methode (LITHA) prima, maar anderen willen de piercing toch graag zelf schoon houden. Overleg eventueel met je piercer welke nazorgmethode het beste bij jou past.

 

Als je last krijgt van een ontstoken neuspiercing dan kun je het beste even contact opnemen met je piercer of huisarts.

Leave a Reply

Your email address will not be published.